
لاندری روم و یا همان اتاق لباس شویی یکی از فضاهایی است که در چند سال اخیر مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته، درست است که در گذشته نیز این فضا به شکل های مختلف در بعضی از خانه ها وجود داشته اما طراحی لاندری روم امروزه به صورت کاملا مدرن، جایگاه ویژه ای در خانه ها پیدا کرده است.
اصول طراحی لاندری روم
رخت شوی خانه از گذشته در خانه های ایرانی در داخل زیر زمین و یا انباری ها وجود داشته است، اما با زندگی آپارتمان نشینی و زندگی در خانه های کوچک این فضا کم کم در حال از بین رفتن بود، خوشبختانه در طراحی های مدرن و اصولی امروزی این فضای کاملا کاربردی با نام، ویژگی ها و طراحی کاملا به روز و جدید جایگاه خود را بازیافته است.
تعریف لاندری روم
لاندری روم درواقع مکانی برای شستشو و خشک کردن لباس می باشد، در این فضا وسایلی از قبیل ماشین لباس شویی، خشک کن، اتو، میز اتو و شوینده ها وجود دارد. این فضا در خانه های گذشته نیز وجود داشته اما شکل و فرم آن متفاوت بوده است و امروزه به دلیل استفاده از تکنولوژی و وسایل پیشرفته تر که پیش تر نام برده شدند این فضا به شکل مدرن و امروزی طراحی و ساخته می شود.
مزایای استفاده از اتاق لباسشویی
- جمع شدن همه وسایل مربوط به نظافت و شستشو در یک مکان
- مانع از بروز سر و صداهای اضافه
نکات مهم برای طراحی اتاق لباسشویی
- نورپردازی مناسب
- تهویه مناسب
- عایق صوتی مناسب
- عایق رطوبتی مناسب
- استفاده از کفپوش های مناسب و ضد طوبت
- دسترسی مناسب به شیر آب و چاه فاضلاب
- استفاده از سینک های بزرگ برای شستشوی لباس با دست
- استفاده از میز و رخت آویز های تاشو برای فضاهای کوچک
- استفاده از کمد، شلف و قفسه
جانمایی لاندری روم در پلان مسکونی
- در طراحی پلان مسکونی سعی می شود این فضا به اتاق خواب و رختکن حمام نزدیک باشد زیرا این دو فضا محل جمع آوری لباس های چرک و کثیف هستند.
- همچنین سعی میکنند لاندری به تراس و یا بالکن نیز دسترسی مستقیم داشته باشد تا برای پهن کردن لباس ها در فضای باز لازم نباشد مسافت زیادی را طی کنند.
در ادامه می توانید چند نمونه طراحی زیبا و کاربردی اتاق لباسشویی یا لاندری را مشاهده نمایید.
=
اگر لاندری روم شما کوچک طراحی شده است، سعی کنید برای استفاده بهینه از فضای خود قفسه ها و آویز های دیواری را فراموش نکنید زیرا قطعا برای جابه جایی وسایل مورد نیاز شما کاربرد فراوانی خواهند داشت و همچنین می توانید از میز تاشو دراین فضا به عنوان میز کار استفاده کنید.
اگر در خانه خود فضای بیشتری را می توانید برای لاندری روم در نظر بگیرید، در این صورت می توانید وسایل نظافتی مانند جارو برقی، طی های شستشو و نظافت و… را نیز درون قفسه های لاندری بگذارید.
شاید شما زمان زیادی را در این فضا نگذرانید اما این دلیل نمی شود به زیبایی و دکوراسیون داخلی آن توجه نکنید، می توانید با چند اکسسوری مناسب و زیبا که در محیط لاندری روم آسیب نبینند فضا را زیباتر کنید.
حتی اگر منزل شما کوچک است سعی کنید از گذاشتن ماشین لباس شویی در داخل آشپزخانه جلوگیری کرده و یک فضای کاملا اختصاصی هرچند کوچک برای ماشین لباس شویی و شوینده های خود در نظر بگیرید، زیرا لباس های کثیف منبع آلودگی بوده و بردن آن ها به آشپزخانه کار بهداشتی نمی باشد.
بهتر است در طراحی لاندری روم به این مطلب توجه فرمایید که اگر این فضا دارای نور طبیعی باشد بسیار بهتر است زیرا این فضا در معرض رطوبت و آلودگی زیادی قرار دارد و از طرفی این فضا برای خشک شدن لباس ها نیاز به جریان هوای آزاد و نور طبیعی دارد.