طراحی کابینت زیر سینک، از قسمت های مهم طراحی کابینت آشپزخانه می باشد؛ چون این بخش به علت در معرض آب بودن بیشتر احتمال خراب شدن و آسیب دیدگی دارد. در وهله ی اول انتخاب نامناسب جنس و چارچوب بدنه کابینت و نیز بی دقتی در نگهداری و استفاده از آن امکان دارد تا این بخش کابینت دچار آسیب گردد. با توجه به اینکه اغلب مرمت و تعمیر کابینت از درست کردن و نصب ابتدایی آنها سخت تر و هزینه برتر می باشد، بهتر است هنگام انتخاب و تهیه کابینت و یونیت زیر سینک ظرفشویی دقت بیشتری را به خرج داده و در این زمینه اطلاعات پیش زمینه ای لازم راکسب نمایید. در این مطلب نمونه هایی شیک از مدل کابینت زیر سینک ظرفشویی را به نمایش می کشیم.
مدل کابینت زیر سینک ظرفشویی
امکان دارد این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد، جنس مناسب برای کابینت چه متریالی است؟ یونیت که به اسکلت کابینت اطلاق می یابد، اغلب با در کابینت و بخش های دیدنی کابینت متفاوت بوده و از جنس های کم کیفیت تر و ارزان تر ساخته شده اند. اسکلت کابینت (یونیت) امکان دارد از متریال های مختلفی همچون چوب، فلز، pvc،MDF و یا … ساخته شود که با در نظر گرفتن زیبا و به صرفه بودن اغلب از MDF به رنگ سفید بهره گرفته می شود. ولی کابینت زیر سینک ظرفشویی به علت اینکه در معرض آب و رطوبت است، استفاده از جنس های مقاوم در برابر آب و رطوبت مناسب می باشد.
یونیت پی وی سی مهمترین متریال برای کابینت زیر سینک محسوب می شود، پی وی سی از از متریال نایلون فشرده و در مقابل نفوذ رطوبت و آب مقاومت کامل دارد. قطر ورقهای pvc میان یک و نیم – ۲ سانتیمتر می باشد و در مقابل شستشو هم مقاوم است. اغلب کابینت زیر سینک ظرفشویی را از متریال پی وی سی می سازند.
pvc یک جنس خیلی نفیس و گرانبها می باشد، به همین خاطر مقرون به صرفه نیست که همه یونیتهای کابینت آشپزخانه با این متریال تولید نمایند. از سایر مزایای این نوع کابینت می توان به کم وزن و سبک بودن، ضد رطوبت، مقاوم بودن در برابر حشره های موذی و سوسک هم مقاومت دارد. حشره هایی همچون موریانه و سوسک اغلب در کابینت زیر سینک ظرفشویی که مرطوب تر هستند، سکونت می کنند که با انتخاب یونیت زیر سینک به صورت کامل این مشکل برطرف می گردد.
نگهداری کابینت زیر سینک
اغلب فقط یونیت زیر سینک از متریال پی وی سی ساخته شده و در صفحه روی کابینت از سایر متریال بهره گرفته می شود. بر همین اساس لازم است در نگهداری از این بخش ها سعی نمایید. با وجود اینکه اغلب طراح های کابینت زیر سینک ظرفشویی را از متریال pvc انتخاب می نمایند، ولی صفحه روی کابینت و بخش درب کابینت ها، امکان دارد از متریالی انتخاب گردیده باشد که در مقابل آب مقاومت نداشته باشد.
چگونگی آب بندی کابینت زیر سینک ظرفشویی به این صورت می باشد که لازم است تمامی بخش های متصل شدن کابینت ها را به وسیله چسب آکواریوم باکیفیت به صورت مناسب پوشش دهید. باید پس از چند ماه یک مرتبه آب بندی مکان اتصال را بررسی نمایید و اگر احتیاج به مرمت و تعمیر داشته باشند، انجام دهید. چنانچه کابینت شما به نوعی باشد که در مقابل نفوذ آب دچار آسیب پذیری بیشتری است؛ حتما بعد از شستشوی ظرف ها یا پس از خیس گردیدن، کابینت و صفحه روی کابینت را خشک نمایید.
چیدمان کابینت زیر سینک ظرفشویی
کابینت زیر سینک ظرفشویی از بخش های شلوغ و به هم ریخته در آشپزخانه ها است که اغلب تمامی اشخاص از شلوغی این قسمت از کابینت شاکی می باشند. این بخش به علت دارا بودن رطوبت، مکانی مناسب جهت وسایلی می باشد که چنانچه در معرض آب و رطوبت واقع شود، دچار صدمه نمی شوند. به همین خاطر بشقابها، قابلمه ها، پودر لباسشویی، خوراکی ها و خیلی از سایر لوازم را بهتر است در این بخش جای ندهید. وسایلی که قابل نگهداری کابینت زیر سینک ظرفشویی بگذارید، صافی ها، سبدها، لگن ها، دستمال و اسکاچ ها و مواد شوینده و … هستند. چنانچه فرزند شما خردسال و یا نوپا است بهتر است از نگهداری و گذاشتن شوینده های اسیدی اجتناب کنید.
به منظور چیدمان بهتر و کاربردی تر کابینت زیر سینک ظرفشویی می توانید از اکسسوری های مخصوص بهره ببرید. همچنین می توانید از سبد و جعبه های ساماندهی و وسایل ساماندهی داخل درب کابینت و سطل زباله روی کابینتی بهره ببرید.ایده ی جالب دیگر استفاده از کشو «u» شکل در عوض کابینت می باشد.متریال یونیت جهت کابینت زیر سینک ظرف شویی آنن است که کامل مقاوم در برابر رطوبت و آب باشد، که می توان متریال پی وی سی را معرفی نمود. از کابینت های پی وی سی می توان همچنین در سایر فضاها همچون سرویس بهداشتی و حمام، استخر، سونا و جکوری بهره برد. همچنین برای آشنایی با مدل کابینت زیر گاز و مدل کابینت زیر پنجره و مدل کابینت بالای هود به لینک ها مراجعه نمایید.