خانه و یا هر سازه ی دیگری از دسقف، دیوار، کف و نیز پنجره تشکیل شده است که طراحی و تزیین هر یک از این بخش ها به نوبه ی خود، طراحی نهایی را شکل می دهند. مصالحی که برای پوشش دهی هر یک از این اجزا استفاده می شود، قطعا متفاوت می باشد. به عنوان مثال برای دیزاین کف منزل از انواع کفپوش ها استفاده نمود که باید براای انتخاب آن به مواردی مانند حفظ و نگهداری آسان، مقاوم بودن، گرم و راحت بودنتوجه نمود. در این مطلب شما را با اصول چیدمان فرش آشنا خواهیم ساخت.
فرش در منزل و محیط های کاری نقش رخت و لباس برای انسان را دارد، قطعا که باید هنگام انتخاب پوشش کف منزل نهایت دقت و توجه را به کار بست تا بهترین و مناسب ترین انتخاب نصیب شما گردد. نقاط مختلف خانه مانند پذیرایی و نشیمن، آشپزخانه، اتاق خوااب متناسب به طراحی و کارایی که دارند، فرش متفاوت تری را می طلبند.
آشنایی با اصول کاربردی چیدمان فرش
به طور کلی قانون اولیه در رابطه با چیدمان فرش در اتاق پذیرایی، به اینگونه می باشد که موقع نشستن بر روی کاناپه, پاهای شما بر روی کف باشد، برای محقق شدن آن می توانید از یکی از این ایده ها بهره ببرید: ۱- همه پایه های مبل بر روی فرش جای بگیرند ۲- پایه های جلوی مبل بر روی فرش و دو پایه پشت بر روی کفپوش جای بگیرد ۳-مبلمان به صورت کلی اطراف فرش قرار گرفته و فقط پایه های جلویی مبلمان بر روی فرش قرار بگیرند. و اما اصول کاربردی برای فرش کردن پذیرایی که در ادامه معرفی خواهند شد.
پر نکردن کف منزل با استفاده از فرش
تا مدتی قبل مفروش کردن منزل در واقع پوشاندن سطح زیادی از کف منزل با فرش بود؛ چرا که استفاده از مبلمان در آن زمان کمرنگ تر بود. طراحی های داخلی متفاوت و جدیدتر شده و مبلمان ها نیز نقش پررنگ تری در چیدمان یافتند. این قوت گرفتن مبلمان موجب کاربرد کمتر فرش ها شد. تغییرات دیگری که با به روز شدن طراحی ها ایجاد شد, تنوع یافتن و شیک شدن کفپوش ها است که برای داشتن یک سبک طراحی زیبا و مدرن بهتر است از کفپوشی مناسب مثلا پارکت چوبی بهره برده و از فرش تنها در بعد کوچکی استفاده نمایید.
اجتناب از فرش های زیاد کوچک
شاید بهترین فرش را یکی از مهمترین عناصر جهت دیزاین کف هر فضایی معرفی نمود که موجب ایجاد ارتباط میان کفپوش و مبلمان می گردد. این ارتباط و زیباسازی زمانی موفق است که از یک فرش واحد و یکپارچه با طرح زیبا بهره گرفته شود. پس از فرش کردن کف منزل با چند عدد فرش کوچک بپرهیزید. اما در سالن های خیلی بزرگ که ناچارا باید از دو و یا چند فرش استفاده کنید؛ بهتر است فاصله لازم میان آنها از هم را رعایت کنید. با ایجاد فاصله بین آنها نه تنها زیبا و دلبازتر می شود که از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه تر می باشد.
رعایت فاصله در پهن نمودن فرش با دیوار
در صورتی که می خواهید یک فرش بزرگ را در خانه خود پهن نمایید؛ لازم است از هر سمت دستکم ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر با دیوار کناری خود فاصله راا رعایت کنید. با این عمل موجب دلبازتر شدن فضای موجود خواهد شد.
فرش کردن پذیرایی های مستطیل و مربع شکل
نکته ای که خوب است هنگام فرش کردن به آن توجه داشته باشید, مربع و یا مستطیل بودن پذیرای می باشد. به عنوان مثال در پذیرایی مستطیلی فضا کشیده تر بوده و جداسازی هر یک از فضا با استفاده از فرش، و نیز به کارگیری از میز ناهارخوری در کنار ست مبلمان قابل اجرا است. به زبان ساده تر در پذیرایی های مربعی تنها می توانید از ۱ دست مبل و اما در پذیرایی های مستطیلی می توانید از ۲ دست مبل بهره ببرید.
اگر پذیرایی به شکل مربع دارید، می توانید اول نقطه ی کانونی را تعیین نموده و شومینه یا تلویزیون را در آنجا بگذارید. بعد مبلمان را در مقابل تلویزیون یا شومینه چیده و میان ملمان را مفروش نمایید. در صورت تمایل داشتن به استفاده از میز ناهارخوری از فرش مجزایی جهت آن بهره ببرید؛ به این صورت که فرش در میان میز جای بگیرد. فرش های گرد پیشنهاد مناسبی به شمار می روند.
از اینکه تا انتهای این مطلب اختصاص یافته به اصول چیدمان فرش همراه ما بودید بی نهایت از شما قدردان و متشکریم. برای آشنایی با ست کردن مبل در سالن پذیرایی و نشیمن، اصول چیدمان پذیرایی کوچک بر روی لینک ها کلیک نمایید.