روف گاردن به پوشش گیاهان روی پشت بام گفته می شود که این پوشش گیاهی باعث بهبود در مصرف انرژی در ساختمان خواهد شد. در ادامه با مزایا و معایب روف گاردن آشنا خواهید شد که امیدواریم از مطالعه این مطلب نهایت بهره را ببرید.
بررسی مزایا و معایب روف گاردن
اگر در خانه های آپارتمانی زندگی می کنید می توانید علاوه بر طراحی مناسب برای دکوراسیون بالکن و تراس به کمک روف گاردن نیز باغی کوچک و ایده آل را به محوطه خانه تان بیاورید. توجه داشته باشید که روف گاردن علاوه بر مزایایی که دارد شامل معایبی نیز می باشد که در ادامه این مطلب به بررسی مزایا و معایب روف گاردن خواهیم پرداخت.
روف گاردن دارای چه مزایا و معایبی می باشد ؟
بام سبز یا روف گاردن می تواند فضایی بی نظیر را در اختیار شما و اعضای خانواده تان قرار دهد از این رو بهتر است در هنگام طراحی روف گاردن دقت و حساسیت لازم را به خرج دهید و مزایا و معایب آن را نیز در نظر بگیرید.
انواع مزایای روف گاردن
۱٫ بام سبز دارای جذابیت بصری است و می تواند باعث خلق منظره ای بکر در نزدیک ترین نقطه به شما شود.
۲٫ اگر شما در شهری شلوغ زندگی می کنید روف گاردن تا حدی می تواند از سر و صدای محیط اطراف تان بکاهد و آلودگی های هوا و صوتی را کاهش دهد.
۳٫ روف گاردن در برابر سرما و گرما عایق خوبی است و نقش موثری را ایفا می کند به صورتی که در فصل سرما نیاز کمتری به سیستم گرمایشی دارید و در فصل گرما نیز نیاز به استفاده از سیستم های سرمایشی کمتر می شود.
۴٫ روف گاردن فضایی مناسب و ایده آل را روی پشت بام ایجاد می کند و شما می توانید ساعت ها در این مکان زیبا و بکر استراحت کنید.
۵٫ یکی دیگر از مزایای روف گاردن تصفیه هوا و کاهش دی اکسید کربن است.
۶٫ بهبود مناظر اطراف ساختمان و فراهم آوردن فضایی سبز و زیبا از دیگر مزایای روف گاردن می باشد.
۷٫ کاهش هزینه های نگهداری از سقف یکی دیگر از مزایای مهم بام سبز است.
۸٫ با طراحی روف گاردن می توانید به کشاورزی مشغول شوید و با کاشت سبزیجات و صیفی جات تا حدودی در خرید مواد غذایی تان صرفه جویی نمایید.
۹٫ برای افرادی که به باغبانی و کشاورزی علاقه مند هستند ساختن روف گاردن به معنای فرصت بردن از زندگی شهری می باشد.
بررسی معایب روف گاردن (بام باغ)
روف گاردن علاوه بر اینکه دارای مزایای زیادی است ، معایب هایی هم دارد که بهتر است شما با آن ها آشنا شوید و در هنگام طراحی روف گاردن این مشکلات را مد نظر داشته باشید زیرا چشم پوشی از آن ها ممکن است خسارت هایی را در پی داشته باشد.
۱٫ اجرای روف گاردن از هزینه زیادی برخوردار است زیرا نیاز به نگهداری و عایق بندی و رسیدگی و ضد آب کردن بیشتری نسبت به دیگر سقف های ساده یا معمولی دارد تا آسیب کمتری به ساختمان مسکونی وارد کند.
۲٫ امکان ایجاد روف گاردن در فضاهای کوچک وجود ندارد.
۳٫ اگر پشت بام نتواند وزن روف گاردن را تحمل کند باعث نشست سقف می شود و خسارت هایی را برای ساختمان ایجاد می کند.
۴٫ نمی توان همه نوع پوشش گیاهی را روی روف گاردن کاشت و علاوه بر این پوشش گیاهی باید با شرایط آب و هوایی منطقه مطابقت داشته باشد.
۵٫ از دیگر معایب بام سبز می توان به سنگین شدن سقف و نفوذ ریشه گیاهان در سقف اشاره کرد که این موضوع باعث ته نشین شدن ذرات خاک می شود و در نتیجه سقف نشست می کند.
۶٫ مراقبت از روف گاردن با توجه به نوع طراحی آن از ساده تا پیچیده متفاوت می باشد و دستور نگهداری در هر یک از این دیزاین ها با یکدیگر متفاوت است.
در این مطلب با مزایا و معایب روف گاردن آشنا شدید که امیدواریم با توجه به مطالب ذکر شده بتوانید اطلاعات لازم را در زمینه بام سبز بدست آورید.